Reducere* pana la 15% – de la 616 Euro (6 cine incluse)
Ljubljana -Monaco -Toulouse -Lourdes -Peniscola -Zaragoza -Pamplona -Biaritz -Bordeaux -Lyon -Torino -Milano –Padova
Ziua 1. BUCURESTI -BUDAPESTA (cca. 815 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Gara de Nord – Calea Grivitei (langa Muzeul CFR) spre Sibiu- Arad- Budapesta. Sosire in cursul serii si cazare la Budapesta.
Ziua 2. BUDAPESTA -LJUBLJANA -PADOVA (cca. 705 km)
Mic dejun. Plecare spre Italia, tranzitand Slovenia spre Ljubljana pentru un tur pietonal: Piata Congresului, cu Universitatea si Filarmonica, si Biserica Franciscana (sec. XVII). Apoi traversam Podul Triplu spre Orasul Medieval cu importante monumente de sec.XV: Primaria- cu un ceas amplasat pe turn, declarat monument UNESCO, Catedrala- important monument de arhitectura gotica si baroca, mentionata pentru prima oara in sec al XIII si incheiem turul cu Podul Dragonului (sec. XIX)- simbolul orasului. Continuam traseul spre Padova pentru cazare.
Ziua 3. PADOVA -MONACO -AIX-EN-PROVENCE (cca. 655 km)
Mic dejun. Plecam spre Franta si strabatem Riviera Ligurica supranumita “Riviera Florilor” si Riviera Franceza – Coasta de Azur. Vom opri in Monaco, micul stat cunoscut in intreaga lume drept paradis fiscal, pentru Cazinoul de aici si cursele de Formula 1. Dupa ce admiram Muzeul Oceanografic, Catedrala Sf. Nicolae si Palatul Princiar, vom parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” spre faimosul Cazino. Continuam deplasarea spre zona Aix-en-Province pentru cazare.
Ziua 4. AIX-EN-PROVENCE -TOULOUSE -LOURDES (cca. 540 km)
Mic dejun. Plecam spre Toulouse, al 4-lea mare oras al Frantei, care a inscris pe lista UNESCO 2 dintre atractiile sale pe care le vom admira si noi: Canal du Midi (construit in sec. al XVII-lea cu lungimea de 240 km), care a reprezentat la vremea sa una dintre cele mai mari lucrari de inginerie si Bazilica St. Sernin (sec. al XII-lea), cea mai mare constructie in stil romanic din Europa, care s-a bucurat dintotdeauna de atentie aflandu-se pe traseul pelerinajului spre Santiago de Compostella. Continuam spre Lourdes, important centru de pelerinaj, unde ne vor impresiona: Esplanada Rozariului (de aprox. 10.000 m²), statuia incoronata a Maicii Domnului si Catedrala Rozariului. Cazare la Lourdes.
Zilele 5- 10. ZARAGOZA -PENISCOLA- Soare, plaja, valuri si multa relaxare pe malul Mediteranei
Mic dejun. Traversand muntii Pirinei, intram in Spania si ne oprim la Zaragoza capitala Aragonului, cu o istorie de peste doua milenii si numeroase monumente istorice si religioase care scot in evidenta vechimea sa: Podul de Piatra (sec. XV) strajuit la ambele capete de cate doi lei, Catedrala Nuestra Seńora del Pillar un impresionant monument architectonic baroc de sec. XVII, Catedrala La Seo (sec.XII) cea mai veche din oras, monument UNESCO ce conserva stilul mudejar al moscheii (prima construita in Spania) peste care a fost inaltata, alaturi de stilul romanic, gotic, baroc si neo-clasic, La Lonja- fosta Bursa (azi Sala de Expozitii) cea mai importanta constructie civila renascentista de sec. XVI. Transfer cu microbus sau midiautocar la Peniscola, una din cele mai frumoase statiuni din Spania pe tarmul Mediteranei, ideala pentru relaxare, plaja si distractie si ca sa descoperim o parte din istoria acestei tari si sa ne familiarizam cu spiritul spaniol exprimat mai ales prin dansul si muzica flamenco. Cazare cu mic dejun si cina la hotelul din Peniscola.
Va sugeram urmatoarele excursii optionale organizate de partenerii locali din statiune:
Valencia: Valencia- al 3-lea mare oras al Spaniei, cu arhitectura avangardista, gradini luxuriante si multime de repere istorice: Turnurile Serranos (sec. XIV) o masiva fortificatie care odinioara servea ca poarta de intrare, Palau de la Generalitat (cu birourile Guvernului local), construit in sec. al XV-lea in stil gotic, Plaza de la Virgen (Piata Fecioarei), aflata in centrul orasului si dominata de doua biserici: Biserica de Nuestra Seniora de los Desamparados (sec. XVII), patroana spirituala a orasului si Catedrala, construita in sec. al XIII-lea in stil gotic, locul unde se spune ca se pastreaza Sf. Graal. Continuam cu Plaza de la Reina (km zero al orasului), spre Palatul Marchizului Dos Aguas, construit in sec al XV-lea si care gazduieste Muzeul National de Ceramica si Arte. Ne deplasam cu autocarul in Orasul Stiintelor si Artelor, un proiect futurist din anii `90 al arhitectului Santiago Calatrava extrem de apreciat de catre turisti.
Morella: Morella- este un exemplu extraordinar de oras gotic in care cele mai importante atractii sunt castelul, construit pe varful unei stanci abrupte (ce ofera o priveliste uimitoare asupra orasului) si zidurile medievale excelent conservate, lungi de peste 2 km, cu numeroase turnuri si porti, precum si Biserica Santa Maria Morella (sec. XIII) ce imbina atat de armonios stilul gotic cu cel renascentist si cu detalii baroce, incat este considerata una dintre cele mai frumoase biserici din regiunea Valencia. Alte locuri de interes: Apeductul medieval Santa Lucia (sec. XIV), iar in apropierea orasului, picturile rupestre din pesterile din Morella la Vella si sanctuarul Fecioarei de Vallivana un renumit centru de pelerinaj pentru intreaga regiune.
PortAventura: Parcurile de distractii sunt totdeauna o optiune excelenta (indiferent de varsta) pentru a petrece o zi intr-un mod cat mai antrenant, plin de emotie si bucurie. Nu ratati cel mai vizitat loc de agrement din Spania si al 6-lea parc tematic din Europa, unde veti explora cele 5 zone (Mediterrania, Far West, Mexico, China, Polinezia), cu grade diferite de “dificultate”, al caror scop este de a transforma fiecare moment intr-o amintire de neuitat. Cei mici pot petrece timpul in locul de joaca al piratilor, Jack Sparrow.
Tarragona: Tarragona, cu peste 2000 de ani de istorie, ofera vizitatorului unul din cele mai bine conservate amfiteatre romane, avand o capacitate de 15000 de locuri, ziduri medievale realizate pornind de la fortificatiile romane existente aici inca din sec. al III-lea I.Hr., apeductul antic din care s-a pastrat o sectiune de 250 m, cu 36 de arcade pe doua nivele cu o inaltime de 27 de metri, Catedrala de sec. XII cu o imbinare de stil romanic si gotic, construita pe locul unui templu roman, si strazile pitoresti cu magazine care completeaza lista de atractii cu produsele de patiserie, dulciurile tradiționale si suveniruri de tot felul.
Vinaros: Vinaros, este un oras vesel si parca mereu in sarbatoare, care pastreaza marturii ale istoriei din perioada medievala, cand s-a aflat sub conducerea Cavalerilor Templieri (intre sec. XIII-XIV) si din perioada de maxima prosperitate (intre sec. al XVI-XIX) cand s-a dezvoltat prin comertul cu vin si prin santierele navale. Orasul are o frumoasa promenada, un port pitoresc si un centru medieval, ce reflecta in arhitectura sa un amestec gotic si baroc. Printre atractii mai amintim: Piata San Augustin cu fosta Biserica San Augustin, construita in sec. XVII in stil baroc si rococo, ce functioneaza in prezent ca auditoriu municipal si Biserica Arhiepiscopala a Maicii Domnului (sec. XVI)- un excelent exemplu de arhitectură gotic-renascentistă.
Tortosa: In Tortosa se pot vizita doua dintre monumentele istorice, ce reflecta cel mai bine trecerea timpului: Catedrala Santa Maria de Tortosa si Castelul Suda sau Sant Joan. Catedrala ce se afla pe locul unde in perioada romana era forumul roman, in perioada vizigota o catedrala, iar mai tarziu o moschee si reflecta in prezent arhitectura de sec. XIV. Castelul a fost construit in sec. al X-lea pe locul vechii acropole romane, iar zidurile, fantana si necropola in aer liber (unica necropola in aer liber din Catalunya) se pastreaza din perioada islamica. Dupa Reconquista, Castelul a fost transformat in inchisoare, iar mai tarziu, in timpul domniei lui Jaume I in resedinta regala. Din sec al XV-lea a suferit diferse transformari pentru a se adapta noilor cerinte de aparare.
Ziua 11. PENISCOLA -PAMPLONA -BIARITZ (cca. 610 km)
Mic dejun. Plecam spre Pamplona- capitala regiunii Navarra cunoscut in intreaga lume pentru coridele de San Fermin. In turul pietonal vom admira centrul istoric medieval cu Plaza del Castillo- inconjurat de palate de sec. XVIII si impanzit de cafenele, Palatul de Navarra (sec. XIX) unul dintre simbolurile orasului, inaintam spre Plaza Consistorial (locul de unde se da “startul” Festivalului Sanfermines), cu Primaria avand o frumoasa fatada baroca de sec.XVIII, iar de aici strabatand pitoreasca straduta Calle Mercaderes ajungem la Catedrala Santa Maria La Real, locul unde isi dorm somnul de veci toti suveranii Regatului Navarra si unde in evul mediu tipuriu Cortesul (Parlamentul) si-a tinut intrunirile. Urmeaza Tara Bascilor, iar pe partea franceza vizitam Biaritz cea mai mare statiune de pe coasta franceza a Atlanticului si una dintre cele mai exclusiviste, mandrindu-se cu plajele sale nisipoase, arhitectura de sec. XIX, Cazinoul, o eleganta cladire in stil art-deco (datorita careia Biaritz a fost supranumit “MonteCarlo” al coastei atlantice). Cazare in zona Mont de Marsan.
Ziua 12. BORDEAUX -LYON (cca. 655 km)
Mic dejun. Continuam traseul spre Bordeaux, pentru un tur pietonal in centrul istoric: Place des Quinconces- construita pe locul fostului Castel Trompette, Grand Theatre– construit in al XVIII-lea, in stil neo-clasic, din ordinul Maresalului Richelieu. Ne indreptam apoi spre Catedrala gotica a Sf. Andrei, ce pastreaza impresionante reminiscente romanice ale primului lacas de sec. al XIII, Turnul Pey Berland si Palatul Rohan de sec. XVIII, refacut dupa cel de- al doilea Razboi Mondial, care gazduieste Primaria si Muzeul de Arte Frumoase. Seara sosire la Lyon pentru cazare.
Ziua 13. LYON- TORINO- MILANO- PADOVA (cca. 675 km)
Mic dejun. Traversam Alpii in Italia si vizitam orasul Torino- prima capitala a Regatului Italian, admirand simbolul orasului, Mole Antonelliana– care gazduieste Muzeul Cinematografiei, apoi intr-un tur pietonal vom descoperi: Palatul Regal– fosta resedinta a regilor de Savoya, Domul San Giovanni- unde se spune ca se pastreaza Giulgiul Mantuitorului, si Palatul Madama. Continuam cu Milano, capitala Lombardiei si totodata “capitala modei” care se impune prin monumentele sale: Castelul Sforzesco, construit in sec. XIV, Domul- cea mai mare catedrala gotica din lume, cu fatada sa impunatoare de marmura alba, Galeriile Vitorio Emanuel- cea mai veche galerie comerciala si Opera Scala– unul dintre cele mai prestigioase teatre lirice ale lumii. Seara sosire la Padova pentru cazare.
Ziua 14. PADOVA -LJUBLJANA -BUDAPESTA (cca. 690 km)
Mic dejun. Dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (8 €) la Padova, unde vizitam Basilica Sf. Anton, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. Plecare spre Budapesta, urmand pe autostrada malul lacului Balaton, cel mai mare lac din Europa centrala. Incheiem excursia cu o croaziera optionala pe Dunare la Budapesta (14 euro fara masa sau 29 euro cu masa), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Ghelert. Cazare la Budapesta.
Ziua 15. BUDAPESTA -ARAD -SIBIU -BUCURESTI (cca. 815 km)
Mic dejun. Intoarcere la Bucuresti la Gara de Nord in jurul orei 23.30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.
Grup minim 35 pers., turistii plecati din tara cu autocarul, impreuna cu cei sositi cu avionul.
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 39 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!
Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE – 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.03.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.03.2018 reducerile timpurii continua cu: 2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.03. – 20.04.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. 3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia. 4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT 5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile) Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel; |
TRASFERURI CONTRA COST DIN TARA
Orasul | Locul de intalnire | Tarif /pers.
€/sens |
PLOIESTI | Petrom – Metro | 6 € /sens |
CAMPINA | Casa BUCUR- popas Km 92 | 9 €/sens |
BRASOV | Mc Donald’s Cal. Bucuresti | 12 €/sens |
CONSTANTA | Gara | 12 €/sens |
CRAIOVA | Autogara Nord | 12 €/sens |
BUZAU | Mc Donald’s Unirea | 10 €/sens |
BRAILA | Parcare CARREFOUR | 10 €/sens |
GALATI | Mc Donald’s | 10 €/sens |
FOCSANI | Benzinaria LUKOIL Centru | 12 €/sens |
*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.
Pentru turistii din Suceava, Piatra Neamt, Iasi, Bacau, care solicita doar in momentul inscrierii (nu se accepta inscrieri ulterioare), oferim GRATUIT o noapte de cazare (la dus sau la retur la alegerea turistilor), in Bucuresti la un hotel de 3 stele in apropierea Garii de Nord si a locului de imbarcare.
– Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.
– Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 – 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
– Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.
– Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
– Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
– Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
– Pt. călătorie este necesara cartea de identitate sau paşaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.